• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter

Pandang Pertama: ZTE Blade V7 Lite

Posted on November/16/2018 | Categories: Videos 13 Comments

Selain daripada V7 Max, ZTE turut melancarkan variant mampu-milik yang mana ditawarkan pada harga RM669. Ia hadir dengan skrin 5-inci IPS LCD 720p, cip pemprosesan empat teras MediaTek MT6735P, memori 2GB RAM, storan 16GB + microSD, dan bateri 2500 mAh. Menariknya, ia juga didatangkan dengan pengimbas cap jari dan slot dwi-sim bersama rangkaian 4G LTE. Untuk tempoh terhad sahaja, ZTE menawarkannya dengan harga RM499 yang mana boleh didapati bermula 16 Mei ini.

Baca berita pelancaran ZTE Blade V7 Lite di sini: https://amanz.my/2016111532/

Langgan saluran Youtube kami: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=AmanzNetwork

Ikuti Amanz untuk pelbagai info teknologi terkini:
Web: http://amanz.my
Facebook: https://www.facebook.com/AmanzNetwork
Twitter: https://twitter.com/amanz
Instagram: https://instagram.com/amanz.my/

Pengulas:
Nisa Kay: https://twitter.com/nisa_kay

Video:
Arib Ismail: https://twitter.com/aribismail

Did you like this? Share it:
Tags: , , , ,

13 Responses so far.

  1. Mokeyy y says:

    Bagi aku aku x puas hatu dengan henfon ni sebab henfon ni suka hang dan x sesuai untuk game kalau main pes memang lag gile ngan pubg mobile

  2. Syafi Aisar says:

    Jangan terpedaya dgn henfon zte ni, aku pengguna telefon zte, mmng aku x puas hati langsung ngan fon ni…bila main game mesti dia akan jd hang n then keluar sendiri, fon selalu ghaib (tekan button sendiri)…mmng akan menyesal kalau beli fon ni..selalu sgt hang, dlm 3 month cmtu je dia elok..selalu sgt hang ,,kalau main ml mmng xkn puas hati sbb dia keluar sendiri dr game ..😠😠x padan dgn harga.

  3. Sad Live says:

    Ml lag

  4. Hamzah Ismail says:

    macam mana nak screenshot

  5. Nazri GAMING says:

    jgn nk tipu aq la sebenarnya 1.0ghz……..bukan 1.3ghz aq sebagai pembeli V7 lite x puas hati dlm bermain game dgn lncar….aq try install CPU-z x smpai 1.3ghz yg aq dpt 900+ mhz💢💢 cortex A53

  6. Enock Bilankulu says:

    Hi, kindly assist me. I am using a ZTE blade v7 lite and I am unable to lock screen wallpaper, even if I change it on the phone…the Lock screen doesn't change, it's running on marshmallow 6.0

  7. lonnec ujanmas says:

    mane nak beli handphone itu di indonesia, semue kedai tak jual

  8. Muhamad Nasrullah says:

    puas hati beli phone niy. fez beli ad bug sikit. slps update software. semua smooth mcm air. terbaik. guna trick developer option klau nk lajukan phone. nk tnya,sapa tahu knpa network error bila masuk kat sistem update?

  9. Muhamad Safuan says:

    2 model harga sama..v7 lite lebih kepada kamera..lgi 1 model a610..lebih kepada bateri..skrng pakai a610..memang puas hati..Screen on time 12jam +/-..

  10. Minda Cemerlang says:

    Baru gak beli…tp mmg tak puas hati. Kl ikut spec dia dgn harga mmg berbaloi tp bl dah pakai…
    *bateri cepat panas
    *kl caj lagi naik suhu dia hingga dia suruh tutup cajer skjp pastu caj balik bl phone dah sejuk.
    *bateri cepat drain. Caj penuh leh pakai 4 jam je..
    *sd card mmg x detect langsung ah…

    Kl nak beli…baik xyah la…biar blanje mahal sikit tp puas hati….

  11. Pure Blood says:

    Baru je beli ZTE blade v7 lite..mmg puas hati..hiuk hiuk..Alhamdulillah..

*


-->